G til Tune Kabelnets hjemmeside

Tilslutning til Tune Kabel-Internet:

Sådan kommer du på Internettet via antennestikket i Tune
Dette er de samlede etableringsudgifter for at komme på
Standard-installation
Du skal selv sørge for ...
Tilmeldingsformular


Sådan kommer du på Internettet via antennestikket i Tune:

 1. Udfyld tilmeldingsformularen. Du skal indbetale beløbet for tilslutning af router, som det er fastsat i takstbladet (se dette). Gå i banken og lav en bankoverførsel eller brug din homebank. Husk at opgive dit navn, adresse og Internet når du overfører beløbet, da vi ellers blot betragter det som et gavebidrag.
  Husk at oplyse ønsker m.h.t. op til 10 e-mail adresser der ender på @tunenet.dk.

  Skæppestien 21,
  4030 Tune

  E-mail: kabelnet@tunenet.dk
  Tlf. 46 13 63 43
  Giro: 8 17 69 73
  Bank: 4440 – 8 17 69 73

  PBSnr: 03889688, Deb.gr. 00001 + medlemsnr

  Hvis du ikke er tilsluttet Tune Kabelnet i forvejen, så kontakt bestyrelsen for at få et tilbud. Eller se priserne på takstbladet.

  (Du afregner for den fysiske installation med installationsfirmaet, KK Partner (595 kr))

  Du skal naturligvis være tilsluttet Tune Kabelnet i forvejen og som minimum aftage radio & tv grundpakke for at kunne blive tilsluttet Internet via Tune Kabelnet.

 2. Med din indbetaling tilkendegiver du, at du accepterer vores abonnementsaftale med vilkår i bilag 1. Når vi har registreret din indbetaling og din tilmelding via denne hjemmeside, står du i kø til installationen. Der går ca 1 uge før installationen er effektueret.

  Dit antennestik skal ombygges til Internet og du skal have et kabelmodem (med router), og du skal have netkort i din pc. Du må ikke selv ombygge dit antennestik til Internet.

Dette er de samlede etableringsudgifter for at komme på:

 • Kabelmodem / router 300 kr. Dette beløb dækker kun router. Routeren har trådløst access-point indbygget.
  Denne pris gælder kun hvis du ikke allerede er tilsluttet vort Internet. Vil du bare opgradere din router, men i øvrigt er tilsluttet, så koster den 895 kr.
 • Installation koster 595 kr, som afregnes direkte med installationsfirma. Hertil kommer pris eventuelt yderligere stumper du vælger at få med ved installationen, som du aftaler med installationsfirma.
 • Hvis der allerede er en brugbar Internet-installation, koster en løs router (Cisco type EPC3925) altså kun 300 kr., konfigureret. Du må for ét Internetkontingent kun have én aktiv router i din husstand ad gangen. Det er Tune Kabelnet, der afgør, om en eksisterende installation er brugbar, en sådan skal udføres af en fagmand og ikke som gør-det-selv.
 • Hvis du flytter indenfor Tune og medbringer en router, er der flyttegebyr på 250 kr, samt evt. gebyr for lukning, hvis køber ikke vil gøre brug af forbindelsen.
 • Kabelmodem skal have indbygget router og skal kunne køre DOCSIS 2.0 (eller højere). Vi forbeholder os derfor at kunne afvise modemmer der medbringes udefra.
 • Evt. netkort til pc skal du selv sørge for: Hvis din pc ikke har netkort er den enten meget gammel og så vil vi ikke rode med den, og du bør opgradere den; eller den er meget speciel, og så vil vi heller ikke røre ved den.
 • Antennekabel fra afgreningspunkt i dit hus frem til kabelmodem / router betales med 10 kr. pr løbende meter. Typisk bruges 10-15 meter. Vi fremfører ikke kablet for dig. Omkostninger til etablering af føringsvej (f.eks. kabelkanaler) for og trækning af dette kabel i dit hus er ikke indregnet i installations- eller meterprisen. Du må ikke afkorte dette kabel selv og sætte twist-on connector (skrueconnector) på.
 • Eventuelle efterreparationer på bygning og møbler står du også selv for.
  Eventuelle udgifter til reparation/udskiftning af fejlbehæftet stikledning er ligeledes heller ikke indregnet i prisen. 
 • Hvis du ikke selv kan trække kabel, må du indgå aftale med installatør, men du må kun benytte dét kabel, vi anviser, ikke noget andet, "der er lige så godt". Ikke fordi vi vil tjene penge på at levere kabel, men fordi kvaliteten skal være ordentlig. Vi har endnu ikke set et kabel fra et byggemarked, Bilka eller lignende, der er anvendeligt. Er kvaliteten ikke i orden, ødelægger du nemlig også internettet for de andre på nettet da du i så fald kan indføre støj i returvejen fra din installation.
 • Erfaringsmæssigt viser der sig fejl på ca. 5% af stikledningerne hos vore abonnenter, som opdages, når der skal etableres Internet. I enkelte tilfælde kan en stikledningsforsikring dække en udskiftning.
 • Herefter er den løbende udgift kun 125 kr. pr måned.

Alle disse beløbsangivelser er inklusive moms.

En standardinstallation indebærer:

 • Levering af færdigkonfigureret kabelmodem med 2 telefonporte; indbygget router med 4 port ethernetswitch; USB og trådløs adgang. 
 • Hvis du allerede har en router, brugt f.eks. sammen med ADSL, så kan du smide den væk. 
 • Det samme gælder en ekstra router med switch og måske trådløst accesspoint - fordi alle disse ting allerede er samlet i det modem / router, du får hos Tune Kabelnet.
 • Router leveres forudindstillet til trådløs (men der er ingen garanti for at dette vil virke, på grund af muligheden for forstyrrelser fra alle andre trådløse dimser i hjemmet og fra naboerne).
 • Montering på antenneinstallation af enkelt afgrening for antennekabel dedikeret til router. Afgreningen kan også være i form af en antennedåse på væggen med tilslutning via F-connector.
 • Montering af fastkrimpede connectors på antennekabel for tilslutning til denne afgrening henholdsvis til router.
 • Tilslutning af dette kabel og kontrol på router af, at denne låser sig stabilt op imod Internettet.
 • Oprettelse af op til 10 e-mail adresser der ender på @tunenet.dk

Ikke inkluderet i prisen:

 • Omkostninger til etablering af føringsvej for det særlige antennekabel der går fra afgreningspunktet, hvor antennen kommer ind i hus/lejlighed, og så frem til der, hvor kabelmodemet opstilles, varierer utroligt meget fra det ene medlem til det andet. Føringsvej-omkostning er derfor ikke medregnet i den kalkulerede installationspris. Selve kablet takseres pr meter og du må kun benytte den kabeltype, vi specificerer og/eller leverer.
 • Eventuelle udgifter til reparation/udskifting af fejlbehæftet stikledning er ikke inkluderet i prisen.
 • Du bør ikke sjældent have opsat hus-antenneforstærker i forbindelse med installationen. Denne koster ekstra; du skal regne med 400-800 kr eller mere for den post - alt efter behov på stedet (ikke medregnet i den pris: ekstra tv-dåser, kabling, føring af disse kabler etc). Til gengæld får du så ordentligt billede på alle dine tv. Der kan blive en udgift til regulering af denne forstærker.
 • Eventuelle efterreparationer på bygning og møbler står du også selv for.
 • Nogle gange driller det med at få trådløst netværk til at køre på forældrede pc'er. Derfor skal assistance hermed aftales separat med installatøren, såfremt det tager længere end 5-10 minutter at sætte netværket op.
  Også udgifter til trådløse PC-kort står du selv for.
 • Hvis du vil køre trådløst, er det derfor ekstra vigtigt, at din pc er opdateret til et tidssvarende operativsystem. For eksempel er operativsystemer såsom Microsoft Windows ældre end Windows XP Service Pack 2 ikke tidssvarende.
 • Hvis du har forældede antennestik efter en standard fra før 1975 - så skal disse udskiftes.
 • Hvis du har nyt fladskærmstv, så er det sandsynligt, at du skal have forstærker på, hvis du ikke allerede har. Lad være med at købe noget skrammel i Harald Nyborg, Jem & Fix, Silvan, Bauhaus eller lignende discount-udstyr.

Installationen kan først iværksættes, når vi har modtaget betalingen for router.

Læs standard abonnementsaftale her. (Kræver Adobe Acrobat Reader, som kan hentes her). Til denne knytter der sig følgende bilag med vilkår.


Tune Kabelnet er ikke en IT-support organisation

Tune Kabelnet er din leverandør af en internetforbindelse via dit medlemskab af foreningen og aftale derom.
Fra folk der abonnerer på vor internetforbindelse får vi mange henvendelser, som ikke har med driften af nettet at gøre, men problemer omkring virus, netkort, hvordan antivirusprogrammer virker og sættes op, hvordan man sætter en ekstra mailkonto op o.s.v. Når vi har tid, og kender svaret, svarer vi selvfølgelig — men husk venligst, at vi ikke er en IT-support organisation. Vi er 7 frivillige i bestyrelsen samt 2 i installationsgruppen der laver dette arbejde i vores fritid og det kniber en gang i mellem med at få besvaret e-mails der har med IT-support at gøre.

Tune Kabelnet har aftale om telefoni med Evercall

Du skal henvende dig hos Evercall, hvis du har spørgsmål om telefoni, hvis du har klager eller vil købe flere ydelser i den forbindelse.


Installation

Når tilmelding og betaling er på plads, så skal installationen udføres.

Installationen er en standardinstallation. Der indsættes en afgrener på dit antennekabel som kommer ind i dit hus, til et Internet-kabelmodem. Denne afgrener skal indsættes før første antennedåse.

Eller (så er det ikke standard): Der opsættes en lokalforstærker og eventuelt ny antennedåse med en særlig bøsning til kabelmodemmet. Det kan du afgøre med installatøren. Så koster det lidt mere, men det giver en helhedsløsning.

Hvis du kun har én antennedåse i dit hus, er det meget nemt, for så består det blot i en udskiftning af denne til en type med indbygget afgrener.

Hvis indkommende signalstyrke ved første antennedåse kun lige akkurat er stærk nok til at trække ét tv, så skal der en forstærker på, før vi kan installere Internet. Tune Kabelnets installatør måler dette med professionelt måleudstyr medens du selv ser på og anviser forstærkertype.

Men du må selv betale for denne. Vores standardforstærker kan levere signalstyrke til 2-8 tv-stik i huset og den koster 400-750 kr. I over halvdelen af alle installationer vælger folk at få deres husantenne installation gået efter og forbedret, hvilket den nævnte forstærker er en krumtap i.

Det antennekabel, der trækkes fra denne afgrening frem til router, kan bruges som samtidig antenneforsyning for TV og FM-radio, hvis og kun hvis, der samtidig opsættes en antennedåse med særskilt tap (med gevind) for Internet, en såkaldt multimediadåse.

Antennekablet er et såkaldt coax-kabel, dvs. et kabel med en enkelt stiv inderleder, og med en metallisk skærm uden på dette, og det skal afsluttes i en multimediadåse eller en crimpet F-connector. Der må ikke anvendes de såkaldte "dreje-" eller "twist-on"-connectorer (se illustration forneden tv.); der skal anvendes crimpconnector (se illustration th. nedenfor) eller compressionconnector (ikke afbildet).

Sådanne twist-on connectors må ikke forekomme.
De er værdiløse og kan kun frarådes stærkt !
  Benyt derimod f.eks. sådanne crimpede connectors:

Kablet skal være :

 • dobbeltafskærmet (mindst ét lag folie foruden tråde i skærm),
 • med en skærmdæmpning på mindst 85 dB,
 • uden for stort tab pr meter
 • må ikke have skader i form af "klem" eller skarpe knæk
 • kablet må ikke fremføres i installationskanaler lige op og ned ad 230 volt lysnetkabler.
 • Indendørs skal det være halogenfrit (uden PVC, brandhæmmende).
Det hænder, at et medlem foreslår at anvende eksisterende kabler, han/hun selv har i forvejen. Udfra ovenstående kriterier kasseres disse i 85% af tilfældene. Hvis du allerede har et antennekabel fremført til det rum, hvor routeren skal stå, fordi du bruger dette til et TV i dette rum, så må du se i øjnene, at du skal have et nyt kabel til routeren eller – hvis det er teknisk godt nok – fremover kan anvende dette til routeren. Men så har du jo ikke noget antennekabel til TV i det rum. Hvis du vil se tv via et dedikeret tv-kort i din computer, som kræver egen antennetilslutning, så gælder det, at dette skal behandles som ethvert andet tv-apparat. Altså multimediadåse for at få rådighed over et tv-signal.

Antennekablet er et hvidt, 7,5 mm tykt Coax-kabel, med en mindste bøjningsradius på ca. 10 cm. Bukkes det skarpere, eller klemmes det, så ødelægges det – der kommer en voldsom dæmpning i kablet og så er det good-bye Internet.

Under særlige omstændigheder kan vi anvende et 25% tyndere kabel, men der skal være tungtvejende grunde for at bruge det. En tungtvejende grund kan være, at der er en skjult vægkanal til førstesalen, som det kan fremføres igennem, og hvor der i forvejen ligger et telefonkabel, men under ingen omstændigheder må det fremføres sammen med 230 Volt lysnetkabel. Da dette tyndere kabel har mindre gode elektriske lede-egenskaber, undgår vi det så vidt muligt.

Når kablet til routeren så er udlagt, så skal det forsynes med fastkrimpede connectorer med gevind i begge ender. Dén operation udfører installatøren og den er indregnet i installationsprisen. Derfor får mange udleveret de nødvendige meter kabel og sørger så selv for at etablere føringen nogle dage før installatøren kommer og gør installationen endeligt færdig. Vi vil ikke have, at der anvendes twist-on connectors, altså connectors, der vrides på, og vi er helt kategoriske på dét punkt.

Hvis du har mere end én pc, så skal der stadig kun installeres én router og dermed kun ét antennekabel frem til denne. Kabel fra routeren videre til pc er en helt anden slags kabel end antennekabel, og dér kan antennekabel ikke benyttes.

Det kan lyde besværligt med denne installation: Men når du først kører 2000 gange hurtigere end telefon-modem på Internettet, billigere end ADSL og 5-10 gange hurtigere end ADSL, så vil du glæde dig over, at du tog dette kortvarige installations-besvær med.

Inden installation skal du selv sørge for at:

 • Have fundet stedet hvor stikledningen kommer ind i huset og hvor første tilslutningspunkt er.
 • Have frilagt dette sted, så man kan komme til. Det kan være, at der står store møbler foran. De skal i så fald være flyttet inden vi kommer.
 • Have besluttet hvor router skal opstilles. Det er gerne i samme lokale som én af pc'erne. Men det kan lige så godt være i nærheden af første antennestikdåse.
 • Have fundet føringsvej for antennekabel fra afgrening frem til router.

Er du selv indstillet på at trække kabler i ejendommen, skal disse være fremført etableret inden installationsmontøren kommer. Det vil sige, at der skal tillige være boret huller for etage- eller væg gennemføringer.

Vi kan rådgive dig om dette og du kan købe kablet af os, 10 kr. pr meter.

 • Da dataforbindelser er meget følsomme for støj udefra, sker din etablering af kabel m.m. på eget ansvar.
 • Der skal være etableret 230V i lokalet hvor routeren skal stå. Routeren bør ikke stå på loft, da dens temperaturspillerum er 5-40 gr celcius
 • Routeren må ikke stå i et lukket skab, hvor der bliver for varmt (over 40 °C).
 • Hvis du skal have antenneforstærker opsat, så husk også strøm til denne. Det er ofte på et loft, at den placeres.

Vi er i stand til at konstatere om forbindelsen virker frem til og med router, uden at tilslutte din pc til nettet. Men ønsker du, at få Pc'en "op og køre på nettet", inden vi går, så skal du sikre, at :

 • Arbejdspladsen omkring din PC skal være frilagt.
 • Din PC skal være opdateret til dagens standard.
 • Din PC skal være installeret med ethernet-netkort.
 • Der er ingen garanti for fejlfri drift trådløst pga. forstyrrelser fra andre trådløse tingester.

Ønsker du, at få etableret ekstra dataforbindelser i huset, skal dette aftales inden husinstallationen påbegyndes.

Nettet kan godt køre på Pc'er, der kører MAC eller Linux, men du skal ikke forvente, at montøren kan yde dig support på disse.


Tilmeldingsformular til Tune Kabel-Internet


 


Tune Kabelnet Hjemmeside | Kontakt os | Ris & Ros  © 2000-2015 Tune Kabelnet. Med forbehold for skrivefejl. Alle rettigheder forbeholdt. Senest opdateret: