Gå til Tune Kabelnets hjemmeside

DOCSIS3 med EPC3925
Opdateret 12. februar 2015

Den nye DOCSIS 3.0 router EPC3925EPC3925 der sætter turbo på Internettet

Fra 1.1.2015 leveres den nyere EPC3940L, der foruden 2,4 GHz Wifi også har 5 GHz Wifi med 10 gange flere trådløse kanaler (det kaldes derfor dualband), samt 802.11ac, som er den nyeste trådløse protokol. Denne side vil om kort tid være opdateret om denne nye routertype.

Cisco EPC3925 DOCSIS 3.0 home gateway.
Det er en hjemmenetværks gateway, der rummer  ...
  • DOCSIS 3.0 kabelmodem,
  • router,
  • firewall,
  • 4 port gigabit switch,
  • USB,
  • UPnP / DLNA (binder alle digitale enheder i hjemmet sammen) og endelig:
  • trådløst netværk (lynhurtigt, type 802,11n)

... så du kan køre ultrahurtigt overalt i hjemmet.

Læs mere om EPC3925 her

De gamle pc'er (over 5 år gamle) udnytter ikke DOCSIS 3.0's turbo kræfter

Har du en ældre pc, så oplever du derimod nok ikke den store forskel,

Vi kan det meste af tiden opnå op til 50 Mbit down og 30-35 Mbit up med en speedtest.  Men det er kun på nyere pc'er (og i øvrigt ikke garanteret hele tiden). Det samme gælder trådløs, så hvis du har 802.11n i pc'ens trådløse netkort kan du opnå stort samme hastighed trådløst som med kabel.

Og vi garanterer ikke denne superhastighed hele tiden. Det er op til. Og det forudsætter (naturligvis), at din egen installation er i orden.

Læs mere om den nye router EPC3925:

Sådan fordeles kapaciteten
Opdateret 28. juli 2013


Der er båndbredde nok til alle – den vokser efter behov

Der er 400 Mbit pr netsegment. Dette er delt mellem alle brugere på et segment. Tune er inddelt i 5 segmenter – vi kalder dem øer. I foråret 2015 udvider vi til 10 øer. Dermed er der det halve antal brugere pr ø. På grund af forbrugsmønstret hæver vi maks-grænsen for den enkelte til 100 Mbit i 2015.

Læs mere om tilslutning her.

Internet: Kun én pris for alle — uændret 125 kr pr måned

Man opnår op til 75 Mbit/sekund download og 30 Mbit sekund upload. Dette forudsætter DOCSIS 3.0. Med DOCSIS 2.0 opnår du op til 45 Mbit/sekund download og godt 10 Mbit/sekund upload. Heril kommer mulighed for telefoni med billigste abonnement til 0 kr, og med dette kan man vel at mærker ringe sammen med alle, ikke kun folk på Tune Kabelnet.

Med det nuværende forbrugsmønster kan denne hastighed opnås det meste af tiden.

I begge tilfælde kan det kun påregnes med fast kablet udstyr af dagens standard. Ved tilmelding til Internet tilsluttes med DOCSIS 3.0. Alt udstyr kan også køre trådløst.

IP telefoni

IP-telefoni via Internettet er muligt, men du skal selv indgå individuel aftale med et Evercall, der tilbyder dette. Se nærmere her.


Ingen trådløs garanti
Opdateret 28. juli 2013


Ingen trådløs garanti

Der er ingen dækningsgaranti hvis du kører trådløst.  Alle mulige kører i dag trådløst og "stjæler" plads i æteren fra hinanden.

Det er fristende at køre trådløst, for med 802.11n ligger hastigheden meget tæt på den hastighed, du opnår  med en kablet forbindelse. Dette gælder i endnu højere grad med 802.11ac, som kun kører trådløst på 5 GHz.

Og overalt i Tune udnyttes trådløs teknologi heftigt.

Falder din Mac eller iPad af nettet trådløst? - Så skyldes det nok, at du ikke kører WPA2-Personal på din trådløse router – læs ovenstående link for at se hvad du skal gøre.

Din EPC3925 home gateway er sat op, så du selv kan prøve at finde en kanal der giver "hul igennem" – uden at vi kan garantere. Hvis du vil være helt sikker, skal du derfor have kabelforbindelse mellem boks og pc.  Det er udførligt beskrevet på Intranettet.

Eller: Køb en trådløs forlænger — et Accesspoint..

De allerfleste, der klager over manglende trådløs dækning, rammes imidlertid af det banale, at de forstyrres af naboer på samme trådløse kanal.